Event Masters brengt in alle exclusiviteit een nieuwe generatie teambuildingactiviteiten naar België

Innoveren om nog meer tegemoet te komen aan teambuildingwensen van bedrijven

“Bedrijven hebben minder geld en minder tijd, maar willen uit een teambuildingactiviteit wel een maximaal effect halen. Daar moeten wij als marktleider proactief op inspelen en dus zijn we voortdurend op zoek naar vernieuwing en nog meer efficiëntie,” aldus Bert Knuts, Managing Director van Event Masters.

“Zo gaan wij o.a. op zoek naar kortere formules (enkele uren in plaats van dagvullend), concepten die budgetvriendelijker zijn en/of met nog meer impact op de teamspirit. Want teambuildings zijn al lang geen ‘vrijblijvende’ activiteit meer, het is serious business”.

Internationaal onderzoek leidt tot gedroomd partnership

Event Masters heeft het voorbije jaar dan ook internationaal onderzoek verricht en wereldwijd van Noord tot Zuid en van Oost tot West de nieuwste trends in teambuilding in kaart gebracht. Bert Knuts: “Via dit onderzoek zijn we in contact gekomen met het internationale forum, Catalyst Global. Ook zij leggen de lat – net als wij – enorm hoog. Het is een gedroomd partnership. Event Masters kan ongeëvenaarde teambuildingconcepten van andere leden gebruiken en in alle exclusiviteit naar België brengen en andersom: enkele van onze concepten hebben hun weg intussen ook al gevonden naar het buitenland. Het gaat hier steevast om beproefde en sterke formats die reeds hun waarde bewezen hebben vooraleer ze in het netwerk van Catalyst Global opgenomen worden. Kwaliteitsgarantie staat steeds voorop.”

Eerste nieuwe concept meteen een schot in de roos

“Orchestrate” is een eerste teambuildingactiviteit die voortkomt uit de nieuwe samenwerking met Catalyst Global en door Event Masters naar België is gebracht. Dit concept is even eenvoudig als straf en laat uw medewerkers, die wellicht nog nooit een klassiek muziekinstrument vasthielden, zichzelf overstijgen. Hoe? Door ze samen de partituur van het wereldberoemde en theatrale “Carmina Burana” in te laten studeren in anderhalf uur tijd… (Ja, u leest het goed!). En het daarna als volleerd orkest gezamenlijk op te voeren. Niet mogelijk zei u? Met ‘Orchestrate’ wél! En hoe!

Niets is wat het lijkt…

‘Orchestrate’ begint als een normale uitvoering van ‘Carmina Burana’ door een klassiek, symfonisch orkest met strijkers, trombones, klarinetten en percussie onder leiding van een dirigent. Uw medewerkers zijn het publiek. En dan breekt de dirigent de uitvoering plots af…
Hij richt zich tot uw medewerkers en nodigt hen uit om dit stuk niet te ondergaan als toeschouwers… maar als uitvoerders!
Verwarring en rumoer in de zaal… Ongeloof alom en hier en daar aarzelend gegniffel…

Een meesterlijke opvoering zonder muzikale voorkennis

Hier start het echte teambuildinggedeelte: Elke deelnemer kiest een klassiek instrument. Teamleden met hetzelfde instrument oefenen de compositie eerst in aparte groepen in. Professionele muzikanten begeleiden hen en leren de partituur aan via een aparte en laagdrempelige techniek die gebruik maakt van kleurcodes. Muzikale voorkennis is dus helemaal niet vereist.

Wat eerst ‘mission impossible’ lijkt, wordt voor iedereen snel een prikkelende uitdaging. Heel wat sociale vaardigheden worden hierbij aangeboord: luisteren naar elkaar, elkaars rollen aftasten, samen bijschaven, samen leren en vooral samen groeien.

Een metafoor die kan tellen…

Na de individuele oefensessies volgt de finale uitvoering. En hier moeten uw medewerkers nog een tandje bijsteken. De verschillende instrumenten zullen nu perfect op elkaar moeten afstemmen. De drums mogen niet té luid klinken anders worden ze overheersend. De klarinetten niet te zacht anders men hoort ze niet. Vergelijk het met het raderwerk in een uurwerk. Ook daar moeten alle tandwielen perfect op elkaar afgestemd zijn. En geef toe, in een bedrijf is dat niet anders. Als metafoor is het orkest uw bedrijf, de dirigent uw CEO en de muzikanten met eenzelfde muziekinstrument uw departementen. Een orkest heeft – net zoals uw bedrijf (toch?) één gezamenlijk doel. Achter ‘Orchestrate’ zit dan ook een krachtig gedachtegoed.

Op zoek naar nog meer ideeën? Hou Event Masters in de gaten!

Event Masters heeft naast ‘Orchestrate’ nog heel wat andere innovatieve concepten uit haar partnership met Catalyst Global in de pipeline zitten. Nieuwsgierig naar ‘Orchestrate’ of meer? Bel ons, mail ons of kom eens langs voor een vrijblijvende babbel. De koffie staat klaar! Heel graag tot binnenkort?

www.eventmasters.be / info@eventmasters.be / +32 3 860 60 80 / Venusstraat 7 – 2830 Willebroek

5 redenen waarom u voor ‘Orchestrate’ zou kiezen

  • ‘Orchestrate’ is een teambuildingactiviteit, geschikt voor 60 tot 600 deelnemers.
  • ‘Orchestrate’ doe je in goed twee uur. En scoort qua impact vaak een stuk hoger dan een volledige dagactiviteit! Kan desgewenst dus perfect gekoppeld worden aan een werk- of businessgedeelte.
  • Is taal-, cultuur-, en weersonafhankelijk.
  • Heeft een enorme impact op de teamcohesie want maakt deelnemers in een totaal andere context meer dan ooit bewust van de kracht van teamwerk.
  • Horen uw medewerkers 30 jaar later Carmina Burana nog eens op de radio… Precies… u weet waaraan ze zullen terugdenken. Met de glimlach. Dat kan tellen als image builder.
‘Catalyst Global’ is een internationaal en wereldwijd vertakt netwerk van teambuilding professionals waartoe per land maximaal 1 marktleider in B-2-B-events kunnen toetreden. De leden komen uit 34 landen en wisselen onderling knowhow, ‘best practices’ en innovatieve concepten uit op het gebied van teambuildingactiviteiten. Alle concepten van Catalyst Global zijn gepatenteerd en kunnen dus enkel door de leden in alle exclusiviteit in hun respectievelijke landen aangeboden worden. Door zijn samenwerking met Catalyst Global verstevigt Event Masters zijn marktleiderspositie in België aanzienlijk. Alle nieuwe activiteiten zijn te vinden op www.catalystteambuilding.be, maar worden door Event Masters uitgevoerd. Event Masters heeft zopas ‘Orchestrate’ gelanceerd, een eerste concept van Catalyst Global en dat blijkt meteen een schot in de roos