Reizen naar een eiland is altijd een beetje op avontuur gaan.

Malta, als bestemming, behoort ongetwijfeld tot deze categorie. Een prachtig eiland dat dankzij een gematigd Mediterraan klimaat een ideale bestemming is, het ganse jaar door. Eigenlijk is Malta meer dan één eiland. Je zou haast vergeten dat het in principe om de Maltese Archipel gaat met de eilanden Malta, Gozo en Comino.

Doorheen de eeuwen, kenden de Maltese eilanden vele invasies, vandaar de rijke en unieke geschiedenis van de archipel. De mengeling van deze verschillende culturen en tradities heeft de Maltese taal en cultuur gevormd, inclusief de Megalithische tempels die werden uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Ooit het toevluchtsoord voor de Hospitaalridders en een schuilplaats voor piraten is deze eilandengroep vandaag de dag een populaire bestemming om cultuur op te snuiven, te sporten, te ontspannen, maar ook … te vergaderen.

Conventions Malta

Inderdaad, Malta is tevens een verrassende MICE-bestemming. Om die reden werd in 2015 ‘Conventions Malta’ opgericht, een afdeling van de Malta Tourism Authority (MTA) om de archipel te promoten als MICE-bestemming. Bijgevolg biedt Conventions Malta gratis onpartijdige informatie en bijstand aan organisatoren van evenementen die hun volgende activiteit wensen te organiseren op Malta. Conventies Malta werkt dus niet op commerciële basis.

Paradijsachtige archipel

Lagune in Malta

De Maltese archipel ligt vrijwel in het midden van de Middellandse Zee, ongeveer 95 km ten zuiden van Sicilië. Malta is het grootste van de drie eilanden die samen de Maltese archipel vormen. Malta is tevens het culturele, commerciële en administratieve centrum. Gozo is het tweede grootste eiland en is landelijker, gekenmerkt door visserij, toerisme, ambachten en landbouw. Comino, het kleinste van het eilandentrio, is vooral populair voor incentive-activiteiten.

Vlotte bereikbaarheid

Malta International Airport is vlot bereikbaar vanuit meer dan 95 bestemmingen via 37 commerciële luchtvaartmaatschappijen, op gemiddeld drie uur vliegen van de meeste Europese bestemmingen. Een vlucht vanuit Zaventem duurt exact drie uur. Vanuit het Nederlandse Schiphol zo’n twintig minuten langer. Vanuit Zaventem zijn er dagelijkse vluchten (in totaal zijn er 16 rechtstreekse vluchten per week).

Uitstekende accommodatie

Er zijn in totaal 132 hotels in Malta en Gozo, die variëren in grootte. Van hotels die behoren tot de grote internationale ketens, tot boutique vestigingen. Zo zijn er 15 vijfsterrenhotels, waaronder twaalf congres vijfsterrenhotels, die samen zo’n 7.210 bedden aanbieden. Daarnaast zijn er tevens 41 viersterrenhotels op de archipel, goed voor nog eens 14.832 bedden.

Malta
Publieke tuinen op Malta

Vergaderinfrastructuur

Malta telt vijf specifieke congresaccommodaties. We zetten ze even op een rijtje:

  • Hilton Conference Centre – St. Julians
  • InterContinental Arena Conference Centre – St Julians
  • Mediterranean Conference Centre – Valleta
  • Malta Fairs & Convention Centre – Central Malta
  • Oracle Conference Centre – North of Malta

Deze locaties beschikken allemaal over geavanceerde technologie en bieden plaats aan ongeveer 2.000 tot meer dan 5.000 deelnemers. Bovendien, hebben alle vijfsterren- en een aantal viersterrenhotels in-house conferentiefaciliteiten en toegewijde MICE- teams.

Deel van Europa

Malta maakt deel uit van de Europese Unie en is een Schengenland, de munteenheid is dus de Euro. In 2018 zal hoofdstad Valletta de titel van ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ dragen. Van 1 januari 2017 tot 30 juni 2017 neemt Malta het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie waar.

Gerenommeerde gastvrijheid

Aangescherpt door verschillende beschavingen doorheen de eeuwen heen is Malta vandaag een verrassende bestemming voor congressen, evenementen en incentives die garant staat voor een warm welkom dankzij de gerenommeerde Maltese gastvrijheid. Bovendien is Engels, naast het Maltees, één van Malta’s officiële talen, wat de communicatie aanzienlijk vergemakkelijkt.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over Malta en haar meeting & incentive faciliteiten, neem dan contact op in België met Marianne Hoogeveen. Laat gerust weten indien u ook interesse heeft in een studiereis. We houden u dan op de hoogte van de mogelijkheden.

Marianne Hoogeveen
MTA Representative Belgium & Luxembourg
marianne.hoogeveen@malta.be
www.conventionsmalta.com
Telefoon : + 32 478 572 173

Conventions Malta