Radisson RED

Radisson RED

Hotel van de toekomst!

Onlangs opende in Brussel het allereerste Radisson RED Hotel ter wereld. Een wereldprimeur dus voor de hoofdstad van Europa, maar ook voor ons land … en de Belgische MICE-sector uiteraard. Radisson RED is inderdaad een uniek hotel. Ongetwijfeld het hotel van de toekomst. Een hotel zonder manager, maar met een ‘Curator’, en geen doordeweeks hotelpersoneel, maar ‘Creatives’. Christel Cabanier, is de ‘Curator’ van dit nieuwe concepthotel. De Belgische polyglot heeft 25 jaar hotelervaring achter de kiezen en bepaalde mee hoe het concept van Radisson RED eruit zou zien. Erik Wood, CEO van Eventonline had een gesprek met haar over deze nieuwe trendsetter in het internationale hotelwezen.

Thuishaven voor de ‘Millennial’

Radisson RED belichaamt een nieuwe hotelfilosofie, maar weerspiegelt tevens de lifestyle en tijdloze mentaliteit van de ‘millennial’. “Geïnspireerd door kunst, muziek en mode, ervaren hotelgasten hier een eigentijds merk dat wordt gedreven door gedurfd design”, legt Curator Cabanier uit. “Wie het hotel binnenwandelt, merkt dat we hebben gebroken met het traditionele hotelmodel.” Radisson RED wil vooral de hippe, urban millennial aantrekken, een marktsegment dat de Rezidor Group met zijn huidige aanbod aan hotels tot kort nog niet had aangeboord.

Radisson RED is inderdaad een uniek hotel. Ongetwijfeld het hotel van de toekomst.

Niet-traditionele lichtbaken

De keuze om een Radisson RED in Brussel te openen, leek evident. “Brussel is nu eenmaal de hoofdstad van Europa en de locatie van ons hotel is tevens in het ‘Europese’ kwartier met het Europese Parlement en de Europese Commissie als buren”, aldus Christel Cabanier. “Maar de keuze was ook strategisch geïnspireerd. Immers, het hoofdkantoor van de Rezidor Group is tevens in Brussel gevestigd. Heel wat hoteleigenaars komen naar het hoofdkwartier om te vergaderen. Daarom een Radisson RED, naast een Blu en een Park Inn in de hoofdstad leek ons een juiste keuze. Bovendien is de RED een echt stadshotel.” De Brusselse RED zal vrij snel uitbreiding kennen want de groep plant er zo’n 14-tal. “Cape-Town, Glasgow, Dubai, Jeddah zullen snel volgen”, stelt de Curator. “In elke stad is wel een hip en niet-traditioneel hotel. Maar het is dikwijls heel moeilijk om dat telkens te vinden. Met Radisson RED willen we als niet-traditioneel hotel een opvallende lichtbaken zijn. Goed herkenbaar voor ons doelpubliek.”

Casting van Creatives

Het succes van een hotel valt of staat ook met het personeel. ‘We hire for attitude and not for competence’, dat was de boodschap die sollicitanten te zien kregen op sociale media, de kanalen via dewelke ze werden gerekruteerd. “Competence kan je leren, attitude moet je hebben”, aldus Christel Cabanier. “Het hele rekruteringsproces was een heuse casting. Ik was echt op zoek naar mensen die in de niet-traditionele mindset van ons hotel pasten. De meesten hadden trouwens nog nooit in een hotel gewerkt.” De 15 geselecteerde RED Creatives hebben bijgevolg de juiste persoonlijkheid en begrijpen wat de reizende millennial drijft. Ook het traditionele hoteluniform blijft in de kast hangen. De Creatives dragen ‘casual’ kleding die volledig beantwoordt aan de Zeitgeist van de RED.

Logeren in een Studio

Het hotel beschikt niet over een receptie. In plaats daarvan begroeten de RED Creatives de gasten met tablets waardoor een gedurfde, maar persoonlijke ervaring wordt gecreëerd voor de RED-hotelgast. “Ook onze Studio’s hebben een mooie design”, voegt Christel Cabanier eraan toe. Bij RED zijn de kamers inderdaad heuse Studio’s. “We tellen er 149. Allen zijn ze voorzien van een groot raam en uitgerust met een groot en comfortabel bed, een fantastische 55 inch TV en sound bar, een picknicktafel, een koelkast, voldoende kastruimte, hou-van-jezelf verlichting en een ruime badkamer met een walk-in douche met grote druk, maar vooral altijd kunst.”

RED App

Voor het hotel van de toekomst mag een app uiteraard niet ontbreken, vandaar de RED app. Immers, voor de millennian is de smartphone een onmisbaar attribuut. De nieuwe en handige RED-app speelt bijgevolg een belangrijke rol in de RED-ervaring. “Met de app kan je in- en uitchecken”, aldus Christel Cabanier. “Een sleutel hoeft dus niet meer, als je opteert voor een ‘mobile key’ zodat je met je smartphone de deur van je Studio kan openen.” De app biedt echter veel meer dan dat. “Met de app kan je bijgevolg ook eten en drinken bestellen en beneden komen ophalen. Of je kan een boodschap sturen om een extra kussen te krijgen, je wordt uiteraard op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en de niet-te-missen activiteiten en bezienswaardigheden in Brussel. Kortom, de RED-app is een virtuele conciërge.”

”Kortom, de RED-app is een virtuele conciërge.”

Event & Games Studio’s voor MICE

Werken en vergaderen rijmt met ‘fun’ in Radisson RED. Het hotel zet ook hoog in op ‘work & play’ met de goed doordachte ‘Event & Games’ Studio’s voor vergaderingen en bijeenkomsten. Deze drie vergaderruimten (18, 22 & 68 m2) beschikken over grote magnetische en afveegbare muren, mobiele LED-schermen en spelgelegenheid zoals tafeltennis en sjoelbak. De pooltafel in de ‘OUIBar + KTCHN’ van het hotel is ook een goede optie wanneer u wilt ontspannen tijdens een pauze. De grootste vergaderruimte kan 75 personen aan. Radisson RED biedt uiteraard gratis internet in elk hoekje van het hotel. Last but not least, elke woensdag vanaf 18h00 organiseert het Radisson RED ‘Aperitivo Afterworks’ met alles wat je nodig hebt om de werkdag op een aangename manier te eindigen: goede muziek, hapjes en cocktails.

Smullen

In de ‘OUIBar + KTCHN’ worden de dorstigen gelaafd en de hongerigen gespijsd met heerlijke drankjes en eenvoudige gerechten. “Alles is ‘on the go’, een beslissing die het logische gevolg is van een ‘no waste’ beleid”, aldus de Curator. “Bovendien zijn we afgestapt van het klassieke ontbijtbuffet. Dat zou zo ‘un-RED’ zijn. Ontbijt is daarom à-la-carte.”  Opvallend ook is de aparte ingang, waarlangs je als niet-hotelgast ook terecht kan om te ontbijten of meer. “Dat past volledig in onze filosofie”, aldus nog Christel Cabanier. “Iedereen is welkom in Radisson RED.”

“Iedereen is welkom in Radisson RED.”